De 4 Vaargetijden - Wat zit er in de buik van het schip?

Wat zit er in de buik van het schip?

etenstijd
Dat zal ik je vertellen, want belofte maakt schuld. Kom, laten we maar eens beneden kijken!
Ja, Dief & ik mogen ook gewoon beneden komen. Behalve als er eten op tafel staat, want dan vliegen we zonder pardon naar boven.

De trap

De trap is hetzelfde als in een gewoon huis, met flinke leuningen (maar die heb ik niet nodig!). Direct links is een kaarthoekje waar het met een spelletje heel gezellig kan zijn of een plekje om rustig postkaarten te schrijven. In dit hoekje vindt vooral Dief vaak wat rust.

 

Lees- of speelhoekje

Lees- of speelhoekje

De minibar

Vlak daarnaast staat iets heel belangrijk. Tenminste voor de gasten, want al ben ik nu in mijn “tienertijd”, ik vind dit niet zo interessant. Het is een koelkast vol bieren, wijnen en frisdrank, met nog wat te snoepen ook. Alleen mensen koekjes en chocolade, jammer!

 

De salon

De salon

De woonkamer

In de salon staan comfortabele zetels… weer alleen voor de gasten! Héél soms zit Maurits in zo’n zetel en hij heeft zo’n grote schoot dat ik bij hem mag komen zitten… dat is stilletjes genieten…

 

De buik van het schip...

De buik van het schip…

En dan rechts… een héél belangrijk deel van het schip: de eettafel! Je kan wel zeggen dat dit de echte buik is van het schip… of toch de plaats om alle buiken te vullen. Alleen Dief en ik krijgen ons eten boven in onze bench geserveerd. Voor ons is zowat iedere dag hetzelfde, terwijl het eten voor de gasten echt iedere keer anders ruikt. Ze zeggen ook nog dat het heel lekker is. Tja!
 

 

De kombuis

De kombuis

De kombuis

In de kombuis (dat is dus de keuken!) wordt al het lekkers bereid voor iedereen: de gasten, onze baasjes en ook voor Dief en mij. En het is verboden gebied voor iedereen! Wie van de gasten zich toch over de drempel waagt, zal moeten afwassen! Pas op hoor, want ik heb een strenge baas…
Hola! Het is weeral een heel verhaal… Maar deze keer laat ik je niet op je honger zitten, hoor. Ik zal je ook vertellen over de kajuiten.

 

Kajuit #4

Kajuit #4

De 4 kajuiten

Tussen de salon en het anker is een gang met 4 kajuiten. Dat zijn dus slaapkamers voor de gasten. Geen speelplaats voor beide scheepshonden. Ben er stiekem eens gaan kijken, toen ik nog klein was. Het is er erg saai: in iedere kajuit staan 2 bedden en overal kastjes. Daar naast is dan een badkamer met een toilet (voor mensen!) een lavabo en een douche. Wie gaat er op zijn vakantie nu vrijwillig onder een douche staan? Ik zeker niet!
Gelukkig is er ook nog een trap waarmee je weer aan dek uitkomt. Daar zie je het landschap voorbij glijden en komen alle interessante geuren je tegemoet. Laat die gasten daar beneden maar slapen. Aan dek is “the place to be”!
 

 

Uw gids!

Uw gids!

 
 
En daarmee is de rondleiding ten einde… vergeet uw gids niet!
 
 
 
Of zijn er nog dingen over mijn leven aan boord die je graag wou weten?
Misschien wat we zoal de hele dag doen? Of we niet zeeziek worden? Of we eigenlijk wel kunnen zwemmen?
Vraag het maar! Als ik me even kan vrijmaken van mijn drukke bezigheden hier aan boord, dan kruip ik wel weer eens in mijn pen… wie weet?
Noty's pootje

Noty

PS Heb je zin om ook eens in mijn huis te logeren?

Kijk dan hier of je een geschikte reis vindt! Ik geef je graag een echte poot…