De 4 Vaargetijden - En weg zijn alle mooie lichtjes!

En weg zijn alle mooie lichtjes!

Beste wensen 2017Het werd almaar vroeger donker. Echt koud was het niet. Met mijn mooie zwartgrijze mantel vond ik het best aangenaam. Maar mijn avondwandelingetjes waren toch in het stikdonker.
En toen kwamen de lichtjes! Ik kreeg vaak een fluogeel jasje aan met een knipperend blauw en wit licht. Kwestie dat ik goed zichtbaar bleef in al dat donker, volgens mijn baasje.
Ook op straat verschenen meer en meer lichtjes: in de bomen, op de lantaarns, aan het begin van de haven, in de lucht,… zowat overal! En ja, plots stonden er ook lichtjes op mijn huis/boot te blinken. Kijk zelf maar:
Grote kerstboom aan dek

Kerstlichtjes aan dek!

Ook aan het dak hingen lichtjes als ijspegels, langs de loopplank bengelden olielamp-lichtjes en daarvoor pronkte nog een kerstboom met rode dingen en lichtjes.
Op weg naar het park vond ik nog heel veel lichtjes. Zo verleidelijk om daar eens tussen te kruipen. Ik was helemaal verlicht!
Noty tussen de lichtjes Liedspark

Ik ben verlicht!

Toen kwam er nog een avond waarbij iedereen eerst heel druk in de weer ging: er werden hapjes gemaakt (voor de mensen, hoor!), drank gekoeld (voor mij een bakje water) en tot slot tutte iedereen zich op (nee, ik hoefde niet extra geborsteld, echt niet!). Het was best gezellig want ik kreeg veel extra aandacht. Onze avondwandeling was wat vroeger dan normaal. Het rommelde een beetje, een ver onweer zeker? Maar het kon mij niet veel schelen.
Een tijdje later kwamen er veel meer knallen en ook gekleurde lichten. Net als vorig jaar is dit vuurwerk, vertelde mijn baasje. Weet je nog hoe bang Dief daarbij was? Gelukkig maakt het mij niks uit! Ook in de boot vloog de kurk knallend van de fles. Die kurk was wél leuk.
Iedereen wenste elkaar een gelukkig nieuwjaar! Dat wens ik jullie, trouwe bloglezers dus ook!
En zo is 2017 begonnen. Veel verschil merk ik niet met 2016. We zien wel wat er allemaal gaat gebeuren…
Vorige week kregen we 3 koningen op bezoek. Ze brachten een taart met een boon… wie doet nu zoiets hard in een taart? Mensentanden kunnen daar toch niet op bijten? De taart smaakte gelukkig wél.
Al die mooie lichtjes hadden duidelijk op die 3 koningen gewacht! Nadien verdwenen beetje bij beetje alle lichtjes… nu is het pas écht donker buiten…
Zouden al die lichtjes volgend jaar weer verschijnen? Ik kijk er nu al naar uit! Missen jullie die lichtjes ook zo?
Tot de volgende keer!
Noty aan het roer

Stoere roer-beardie