De 4 Vaargetijden - De 10 meest getelde vragen

De 10 meest getelde vragen

Wie vaart mee?

Vaarvakanties zijn voor alle leeftijden: zowel kinderen als volwassenen vinden er genoeg mogelijkheden voor de vakantie van hun leven. Lui genieten, of heel actief combineren met stadsbezoeken, fietsen, wandelen, zwemmen of vissen,…. Natuurlijk is het steeds wisselende landschap ook goed te genieten door senioren.

 Kinderen

zijn van harte welkom aan boord. Het is echter niet mogelijk om in de kajuiten extra bedden bij te plaatsen. De kinderen krijgen dus een normale kajuit. De kinderkortingen staan op de prijslijst aangegeven.

 Is er tijd voor uitstapjes?

Na het ontbijt wordt er gemiddeld 5 uur gevaren. ’s Nachts ligt het schip altijd gemeerd en dankszij de geringe diepgang is dat zeer dicht bij de historische centra of temidden van de natuur. Alle tijd voor uitstapjes en verkenning van de omgeving.

Hoe zit het met de veiligheid?

Vanzelfsprekend zijn er voldoende goedgekeurde zwemvesten voor alle opvarenden aan boord. Zelfs voor Noty! Voor kinderen die niet kunnen zwemmen zijn er kinderzwemvesten aan boord.Voor de rokers onder de passagiers: door de veiligheidsvoorschriften is het enkel toegelaten om aan dek of in het stuurhuis te roken. Roken kan i.v.m. het brandgevaar niet worden toegestaan onderdeks in de kajuiten of in de living.

 Welke taal wordt er gesproken?

Olga en Maurits zijn beiden gediplomeerd schipper en kunnen bogen op een jarenlange ervaring op schepen en zijn gewend om met gasten om te gaan. Naast de Nederlandse taal beheersen zij ook redelijk de Engelse, Duitse en Franse taal. Ze zullen hun beste beentje voorzetten om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

 Is de verzekering inbegrepen?

Het verdient aanbeveling een reis-, annulerings- en ongevallenverzekering af te sluiten, daar deze niet in de reissom begrepen zijn. U kan hiervoor terecht bij uw bank, uw eigen verzekeringsagent of elk willekeurig reisbureau.

 Wat is in de reissom begrepen?

Inclusief:   Exclusief:
* maaltijden (zie onder “Maaltijden”) * persoonlijke uitgaven en uitstapjes
* bemanning: uw all-round gastheer/kapitein/chef-kok/toerleider * vervoer van/naar Oudenaarde
* sluis-, brug- en havengelden * dranken uit de Honour bar volgens de prijslijst
* brandstof voor de motor ( gerekend met 5 vaaruren per dag) * extra motoruren aan 10,00 EURO /uur
* beddengoed, handdoeken * reis- en annuleringsverzekering!
* fietsen * bagageverzekering!
* diverse spelmogelijkheden

 Hoe kan ik reserveren en boeken?

Heeft u interesse om het schip te huren, dan kunt u voorlopig en zonder verplichting een optie nemen, van 14 dagen. Hiertoe volstaat een bericht per telefoon, fax of e-mail.

Een optie wordt een vaste boeking als u het toegestuurde reservatieformulier, binnen 14 dagen,  ondertekend aan ons terugstuurt. Na ontvangst van 30% voorschot ontvangt u een bevestiging van uw boeking.

 Vaart het schip onmiddellijk uit?

Rond 19.00 van de 1e dag verwelkomen wij onze nieuwe gasten. U krijgt alle tijd om u te installeren, kennis te maken met de andere gasten en het schip te verkennen. Ook worden de boordregels en de komende reis met u besproken. Pas de volgende dag, na het ontbijt vaart De 4 Vaargetijden uit.

 Moet ik afwassen?

Al het huishoudelijk werk tijdens en na de reis wordt door ons verzorgd. De gasten zijn tijdens de reis enkel verantwoordelijk voor hun eigen kajuit.

Mag ik mijn favoriete drank meebrengen? In de salon staat een goedgevulde koelkast met courante dranken en versnaperingen. Natuurlijk ontbreken de Belgische bieren en de chocolade niet. Sterke drank en speciale wijnen ontbreken echter. Neem gerust mee wat u tijdens uw reis niet wilt missen!

Kan mijn eigen fiets mee?

Onze gasten kunnen altijd beschikken over een van de acht scheepsfietsen. Zit uw eigen fiets toch veruit het lekkerst, breng hem dan gerust mee!

 Welke kleding is vereist?

Onze gasten kleden zich in comfortabele vrijetijdskleding, met stevige schoenen voor de uitstapjes en wandeling. Formele- of galakleding is zeker niet gepast. Zorg voor kleding die in lagen over elkaar gedragen kunnen worden, om de variabele temperaturen te kunnen compenseren. Ook een lichte wind- en waterdichte jas is onontbeerlijk. Maar vergeet zeker ook uw zonnebril niet!