De 4 Vaargetijden - Hoe de vaarvakantie bijna mis ging...

Hoe de vaarvakantie bijna mis ging…

Hoe de vaarvakantie bijna mis ging…

Al lang geleden geboekt en toch ging de cruise bijna niet door. Onze trouwe gast, John Delapp uit Anchorage, had al enkele bootreizen in België meegemaakt. Hij houdt van reizen per boot op de rivieren en kanalen van België én van de vele Belgische bieren. Nu had hij zijn zinnen gezet op een 10 daagse reis door de Westhoek, met alle sporen van Wereldoorlog 1 nog zichtbaar aanwezig. Heel enthousiast had hij zijn vrienden ook warm gemaakt voor deze reis. Iedereen keek vol verwachting uit naar deze bootvakantie.

De vaarvakantie kon niet doorgaan…

De reis was al in 2019 geboekt maar toen kwam de covid crisis. Tot 4x toe moest de reis worden uitgesteld. Vrij reizen vanuit de USA naar België was immers niet toegelaten. Iedere keer weer een enorme teleurstelling, dat kan je wel denken! Zou de reis ooit nog kunnen doorgaan? Toch komt aan alle ellende een einde en zo mocht de lang verwachte reis doorgaan in april 2022… Helaas was er nu een andere dreiging.

Murphy speelde vals, weer uitstel voor de bootreis…

Geen virus deze keer, maar een heuse oorlog in Europa. Niemand wou dichter naar dat oorlogsgebied reizen. Toen schoot John in actie en opende alle registers om zijn vrienden te overtuigen dat reizen naar België veilig genoeg zou zijn. Hij vond vervangers voor wie echt niet mee wou. Zo kreeg hij de 4 kajuiten van de boot gevuld. Alleen de vrouw van Tom Whitfield bleef thuis. Haar man kwam dus alleen.

Eindelijk welkom aan boord!

Zo stapte het hele gezelschap in april aan boord voor de reis naar de Westhoek. Ze bezochten eerst de kunststeden Gent en Brugge. Deze steden hebben natuurlijk heel veel troeven en voor elk wat wils. Daarna voeren ze over de Ijzer en de kleine kanalen naar Nieuwpoort, Veurne en Diksmuide. Vooral in Diksmuide maakten de oorlogsmonumenten en de musea over Wereldoorlog 1 heel veel indruk. Na dat oorlogsgeweld kwam de romantische Oude Leie als een kalmerende afsluiter. De vele villa’s, het kasteel Ooidonk en de langsflitsende ijsvogel… ze genoten met volle teugen! Iedere dag stuurde Tom mooie foto’s door naar zijn vrouw. Zo kon ze thuis meegenieten van de vaarvakantie. Bij een volgende reis stapt ze zelf ook aan boord! Na afloop reisde iedereen tevreden naar huis.

De reis kreeg een staartje…

Toch kreeg deze reis nog een memorabel vervolg… In december kregen we een email van Tom. Er was een verrassing onderweg naar ons… We keken er naar uit en begin januari mochten we het pakket gaan ophalen. Wat zou erin zitten? Tom had een schilderij op hout gemaakt. Met als onderwerp het schip De 4 Vaargetijden. De bemanning, kapitein Maurits, scheepshond Noty en Olga staan op de voorgrond. We werden helemaal warm van dit unieke geschenk, met zoveel liefde gemaakt en zoveel tijd aan gespendeerd. Het krijgt zeker een mooie ereplaats aan boord!

Bedankt John en Tom!

We danken John Delapp om dit gezelschap enthousiast te maken voor een vaarvakantie in België en natuurlijk ook Tom Whitfield voor het onbetaalbare schilderij, dat volgens de douane als zelfgemaakt geschenk geen waarde heeft… In de video zie je beelden van onderweg tijdens de Westhoekreis en op het einde ook het uitpakken van het schilderij.

Deel jouw vakantie ervaring…

Ik ben benieuwd of een vakantiereis jou al eens heeft aangezet om een oude hobby weer op te pakken en creatief aan de slag te gaan? Deel je ervaring gerust hieronder in de commentaren!