De 4 Vaargetijden - TD: Schelde-Maas tocht van Oudenaarde naar Maasmechelen of omgekeerd -

TD: Schelde-Maas tocht van Oudenaarde naar Maasmechelen of omgekeerd

Deze tocht laat je 10 dagen lang genieten! Naast alle attracties van de sluizentocht, sluizen in alle soorten en maten, komen ook de cultuursteden aan de Samber en Maas aan bod.


De monumentale scheepsliften in Thieu zijn echte technische wonderen. Met de nieuwe schepenlift ga je 74m omhoog, compleet met schip en al, in amper een kwartier! Het stadsbezoek aan Oudenaarde en Tournai zorgen voor het culturele evenwicht. Tournai is de stad met de 100 torens en 1000 klokken en maakt aanspraak op de titel oudste stad van België. Zowel Oudenaarde als Tournai hebben een bloeiende wandtapijten geschiedenis. De fietstocht langs de sluizentrap van Blaton brengt je door het mooie heuvelende landschap naar het mooie kasteel van Beloeil. Beleef de glorie van weleer. Deze tocht voert door de groene provincie Henegouwen. Natuur in al haar aspecten komt zeker ook aan bod!


De passage van Charleroi, met zijn industrieel stalen hart, is sensationeel en uniek! Namen, de hoofdstad van Wallonië, ligt aan se samenvloeiing van Samber en Maas. Haar rijke geschiedenis is zichtbaar in de citadel en de vele monumentale gebouwen. De andere Maasparel, Huy, bestaat ook al eeuwenlang. Een wandeling in de heuvels is hier adembenemend. In Luik komen oud en nieuw, kultuur en industrie en de invloed van vele nationaliteiten in een unieke smeltkroes bij elkaar. Deze levendige stad is indrukwekkend! De reis sluit af in Maasmechelen. Hier verenigt de oude steenkoolgeschiedenis zich met het meanderende landschap van de Maas. Tot slot nog even een slag slaan in het shopping center Maasmechelen Village?


De fietsers moeten hier rekening houden met enkele kuitenbijters. Ook is kaart-navigatie een vereiste. Er zijn amper bewegwijzerde fietsroutes in deze regio.

Deze route wordt ook in de omgekeerde richting gevaren. Vraag ons of ze vertrekt / aankomt in Oudenaarde of Maasmechelen!

  • vr: Maasmechelen welkom ca 19.00, tuindorp met mijnbouwverleden
  • za: Liège: winkel- en cultuurstad, aquarium
  • zo: Huy cultuurstad aan Maas, citadel
  • ma: Namur cultuurstad aan Maas en Samber, citadel
  • di: Charleroi in het hart van staal
  • wo: Thieu kans om de oude en nieuwe schepenliften te bezoeken
  • do: Blaton bezichtiging sluizentrap en/of fietstocht naar kasteel Beloeil
  • vr: Tournai de oudste stad van België Rekem: oud kasteel-dorp en wandelen langs de Oude Maas
  • za: Oudenaarde cultuurstad en bezoek de archeologische site Ename met 11e eeuwse kerk
  • zo: Oudenaarde afscheid ca 10.00
10 daagse tocht van Oudenaarde naar Maasmechelen of omgekeerd

TD

Meer informatie over onze aanlegplaatsen vindt u onder andere via deze plaatsen in het web:

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de hierboven aangegeven websites !