De 4 Vaargetijden - Nieuw! Processie Tournai cruise

Nieuw! Processie Tournai cruise

Wil je graag iets heel bijzonder meemaken? Kijk eens naar deze route Special! Deze weekreis begint en eindigt ook in Oudenaarde. Heel speciaal blijven we een hele dag in Tournai liggen! Zo kan je je onderdompelen in de historisch, religieuze sfeer van La Grande procession.
Rond 1089 had Tournai te kampen met een massale vergiftiging door moederkoren. Een processie vanuit de kathedraal maakt hieraan een einde. Erkentelijk voor deze goddelijke gunst besloot bisschop Radbod de processie jaarlijks te herhalen. En deze traditie wordt na 9 eeuwen nog steeds in ere gehouden!
Ontdek en geniet dus deze kleurrijke, historische optocht die door de straten van Tournai trekt op de 2e zondag van september. Heel bijzonder om mee te maken!

Het stadsbezoek aan Oudenaarde, Kortrijk en Tournai zijn de culturele toetsen op deze reis. Tournai is de stad met de 100 torens en 1000 klokken en maakt aanspraak op de titel oudste stad van België. Zowel Oudenaarde als Tournai hebben een bloeiende wandtapijten geschiedenis. De fietstocht langs de sluizentrap van Blaton brengt je door het mooie heuvelende landschap naar het mooie kasteel van Beloeil. Beleef de glorie van weleer. Deze tocht voert door de groene provincie Henegouwen. Natuur in al haar aspecten komt zeker ook aan bod! De fietsers moeten hier rekening houden met enkele kuitenbijters. Ondertussen breidt het fietsknooppunten netwerk zich uit en valt de hele regio van deze reis onder dat goed bewegwijzerde systeem.

• vr: Oudenaarde welkom ca 19.00, mooie middeleeuwse textielstad
• za: Tournai de oudste stad van België
• zon: Tournai historische en religieuze processie ter herinnering aan de epidemie in 1089.
• ma: Blaton bezichtiging sluizentrap en/of fietstocht naar kasteel Beloeil
• di: Bossuit bewonder de artistieke museumkerk. Mooie streek voor een wandeling of fietstocht
• wo: Zwevegem Transfo uit 1911 en 3 molens of bezoek Kortrijk West-Vlaamse cultuurstad
• do: Oudenaarde cultuurstad bezoek de musea of archeologische site Ename met 11e eeuwse kerk
• vr: Oudenaarde afscheid ca 10.00

Meer informatie over onze aanlegplaatsen vindt u onder andere via deze plaatsen in het web:

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de hierboven aangegeven websites !