De 4 Vaargetijden - Bier is lekker!

Bier is lekker!

Bier is lekker!

Noty speel bier

België is heel bekend voor zijn bier in allerlei soorten. Nog maar pas is zelfs de hele Belgische biercultuur verheven tot wereld erfgoed door de Unesco! Dat zijn allemaal slimmen mensen. Ze zullen dus wel gelijk hebben?
Nu ben ik een echte Belg, geboren en getogen, maar ik weet nog niks van bier. Hoog tijd om dat te veranderen natuurlijk! Ik ben al bijna 3 jaar. Dus tijd voor de introductie.
piep bier

Bier speeltje

Bier-speeltje
Om in de sfeer te komen kreeg ik een knalrode fles. Er staat zelfs “dog beer” op. Dat klinkt niet erg Belgisch… het ruikt ook duidelijk naar een land ver over zee! Maar het past in mijn bek. De beet is goed en vast. Maar het piept…! Nee, dit is toch niet helemaal mijn smaak.
snuffle beer

Honden bier

Honden bier!
Oh kijk: daar staat nog iets aan dek. Hier staat ook “Dog beer” op. En echt Belgisch fabricaat deze keer. De beet is nogal hard en glasachtig. Het ruikt ook naar niks, eigenlijk. Oh kan het open? Eerst schudden om schuim te krijgen… dat zal wel zo moeten bij echt bier, zeker? Dat schuim is maar fopperij: het verdwijnt bijna direct. Maar het ruikt nu wel erg lekker. Mag ik nu?
Noty proeft honden bier

eens proeven…

eens proeven…
Even wat dichter komen… de geur valt niet tegen.
Dan mijn tong er in steken. Mmmm. Nee baas, dit krijg je niet meer terug! Oeps het is al helemaal op…
Jammer!
Bier is op

Op!

Op!
Ja, ik vind bier heel lekker! Mag ik er nog eentje? Op 1 poot kun je toch niet staan? Hoezo staat er op het flesje “maximaal 1 per dag”? Staat dat ook op die flessen voor mensen? Nog even nagenieten van deze lekkere smaak en alles helemaal uit mijn baard likken.
Zou ik mensen-bier ook lekker vinden, denk je?
Ik ga het gewoon proberen! Maar dat zal toch voor een volgende keer zijn.
Hiks… jullie toegenegen zotte beardie

Noty

Honden bier

Snuffle Dog Beer

Bier speeltje

Bier met piep….