De 4 Vaargetijden - Bootje varen... Maar ik kan niet zwemmen!

Bootje varen… Maar ik kan niet zwemmen!

blog 7 Noty kan niet zwemmen
Ga je wel eens met een vliegtuig? Kan je dan wél vliegen?
Hihihi… toegegeven, dit is een grapje van kapitein-baasje Maurits. Maar ik vind hem zo leuk!
Maar je kan toch over boord vallen?
Misschien als je goed je best doet om die 2 relingen te omzeilen en zo tot bij het water kan geraken… Volwassenen lukt dat zeker niet! En kinderen? Zij hebben zwemvest-plicht zodra ze aan dek komen. Zelfs ik, met al mijn snelle reflexen, kan die bewegelijke mini-mensjes niet altijd in de gaten houden. Dus veiligheid voor alles!
Zal ik het vertellen? Wel ja, er is in die vele jaren toch al iemand in het water gevallen… het was mijn matroos-bazinneke Olga! Heel in het begin van de vaarvakanties gleed ze in het water toen ze een tros aan de wal ging brengen bij het aanmeren… Iedereen was geschrokken, maar ze hield er enkel een nat pak aan over! Niet verder vertellen hoor, want het is al zo lang geleden: Dief heeft het me verteld en hij had het weer gehoord van zijn voorganger Boef. Als het allemaal waar is natuurlijk…
In die lange jaren sinds 1999 is er nog nooit een gast te water geraakt!
Maar wat moet je dan doen als de boot mocht zinken?
Dat vragen de mensen dan, hé, want honden maken zich daar geen zorgen over! Wel, neem dan je glas wijn en ga aan dek zitten. Nee, laat die zwemvest gerust in de kajuit liggen. Aan dek kan je rustig van je glas wijn genieten, want de vaarwateren zijn niet diep genoeg om je aan dek natte voeten te bezorgen!
OK, dit is ook een uitspraak van mijn kapitein-baasje. Maar het is wél helemaal waar!
Weet je, al dat water is gewoon heerlijk! Is het eens een mooie zomerdag en wordt het iets té warm, dan is er altijd water genoeg om af te koelen: lekker met een emmer fris water op het voordek spelen, met de voeten in het babybadje of via de ladder helemaal in het water plonzen en van het natuurbad genieten.

Dat is natuurlijk voor de mensen, want die emmer en die ladder zie ik niet zo zitten. Maar mijn baasje Olga vindt vaak een geschikte oever waar ik in en uit het water kan. Dan spring ik achter mijn vuurtoren aan. Die krijgt geen kans om te ontsnappen!

Noty zwemt met zwemvest

HEBBES!

 
Zo, deze vraag is helemaal beantwoord, niet?

Waarover zal ik volgende keer vertellen? Laat maar horen, hé?

Noty

Noty